Ετικέτες

, , , , , , , , , , ,

kandas-570-519x600

Στοιχεία φωτιά, ικανά να κάψουν και τους πολιτικούς του προϊστάμενος, Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου, υπόσχεται ότι θα δώσει ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του ΓΕΕΘΑ Αντώνης Κάντας.

Ο κ. Κάντας αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή για την υπόθεση των υποβρυχίων. Σύμφωνα με τον συνήγορό του είναι έτοιμος να δώσει στοιχεία για τα 14 εκατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμούς offshore σε τράπεζα της Σιγκαπούρης και του ανήκουν.

KANTAS-630x490

Σύφωνα με πληροφορίρες, ο συνήγορός του Γιάννης Μαντζουράνης υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά επιχειρείται να επιστραφούν στο ελληνικό δημόσιο, μαζί με “άγνωστα επιπλέον ποσά του εντολέα του”.

Τα άγνωστα ποσά πιθανότατα προέρχονται από άγνωστες ως τώρα υποθέσεις δωροδοκίας που μπορεί να ανοίξουν νέο κύκλο κατηγοριών. Πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανόν ο κ. Κάντας θα μιλήσει για τουλάχιστον 10 άγνωστες στην ανάκριση υποθέσεις εξοπλιστικών που δωροδοκήθηκε και 5-6 αντιπροσώπους εταιρειών οι οποίοι του διοχέτευσαν μαύρο χρήμα.

Ο Αντώνης Κάντας ήταν λίγο κάτω ιεραρχικά στο υπουργείο από τον Γιάννη Σμπώκο που καταδικάστηκε πρόσφατα στη δίκη με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις.

Πριν από λίγο καιρό, τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε συλληφθεί με ένταλμα που ανακριτή διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα, σχετικά με ποσό 500.000 ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό του και με κατηγορίες για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ερμής 2» που αφορούσαν σε επέκταση επικοινωνιακού προγράμματος στρατού.

Ο Κάντας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και απολογήθηκε για άμεση συνέργεια σε απιστία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, με τις κατηγορίες της δωροδοκίας για σύμβαση που αφορούσε επέκταση τηλεπικοινωνιών του Στρατού και τον εκσυγχρονισμό τους (ΕΡΜΗΣ 2), η οποία υπεγράφη το Σεπτέμβριο του 1999, επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου.

Η ποινική του μεταχείριση θα κριθεί από τους ανακριτές Γαβριήλ Μάλλη και Γιάννη Σταυρόπουλο, ενώ το στοίχημα για τις αρχές είναι να φέρουν πίσω τα χρήματα, αλλά και να βρουν άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως κρύβονται πίσω από τη διακίνηση της υπέρογκης μίζας.

Advertisements