Ετικέτες

, , , , , , , , , , ,

Fair-Play-Athletes

Η εθνική ποδοσφαίρου των ανδρών, η οποία προκρίθηκε στην τελική φάση του Μουντιάλ 2014 της Βραζιλίας, αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα για το 2013 στη ψηφοφορία του ΠΣΑΤ, με τα βραβεία να απονέμονται στο ΣΕΦ.

Επίσης σειρά άλλων βραβείων για τον αθλητισμό για διάφορους λόγους, είτε για λόγους αθλητικών διακρίσεων είτε για λόγους προσφοράς κλπ κλπ.

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΠΠΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΠΠΕΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΠΑΙΔΩΝ 2013

Εμείς κάνουμε αναφορά ειδικότερη στο Επαθλο Fair Play, που φέτος δόθηκε από κοινού στον ιππέα Κωνσταντίνο Παπαθανασίου (πρωταθλητή παίδων 2013 – άνω φωτογραφίες και βίντεο) για την απόφασή του να επιστρέψει στην Ομοσπονδία το μετάλλιό του, αφού διαπίστωσε ότι οι κριτές είχαν υποπέσει σε σφάλμα και η κατάταξή του οφειλόταν σε αβλεψία τους, και στον ποδοσφαιριστή του Τσικλητήρα Πύλου, Γιώργο Καλδή, (κάτω φωτογραφίες) ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκανε χέρι στο γκολ που πέτυχε, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στην Α.Ε. Λογγά και στον Τσικλητήρα Πύλου, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να το ακυρώσει.

ΚΑΛΔΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

blue_card

Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2013, συνέβη το απίστευτο γεγονός στον αγώνα ερασιτεχνικών κατηγοριών της Μεσσηνίας ανάμεσα στον ΑΕ Λογγά με τον Τσικλητήρα Πύλου, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 2-0. Όλα ξεκίνησαν όταν ο επιθετικός του Τσικλητήρα Πύλου, Γιώργος Καλδής, σκόραρε ωστόσο στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το χέρι του για να τα καταφέρει.

Αποτέλεσμα ήταν ο διαιτητής να ακυρώσει το τέρμα και να του δείξει την μπλε κάρτα. Ο ποδοσφαιριστής δεν εξεπλάγη από το γεγονός, ούτε και οι παρευρισκόμενοι θεατές, καθώς φέρονται να γνώριζαν την πρωτοβουλία που έχει πάρει η ΕΠΣ Μεσσηνίας. Οι φίλαθλοι, που βρίσκονταν εκεί, επιβράβευσαν με χειροκρότημα την κίνηση παίκτη και διαιτητή.

«Μπλε κάρτα δεν υφίσταται κατά τον ΚΑΠ. Προφανώς είναι μια πρωτοβουλία της συγκεκριμένης τοπικής Ενωσης προκειμένου να προάγει το fair play και το δίκαιο ποδόσφαιρο. Κάτι που έγινε με την ανοχή της ΕΠΟ και της UEFA. Παλαιότερα υπήρχε διάθεση να επιβραβεύεται το fair play, ωστόσο ξεκαθαρίζω ότι θεσμοθετημένα δεν υφίσταται μπλε κάρτα στον κανονισμό», τόνισε ο καθηγητής διαιτησίας, Περικλής Βασιλάκης στην ιστοσελίδα sentragoal.gr.

Να σημειώσουμε ότι ο Καλδής την Κυριακή που μας πέρασε είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στο παιχνίδι με τη Μεθώνη, που αποτελεί τοπικό ντέρμπυ κι ο βραβευθείς ποδοσφαιριστής θα μείνει εκτός γηπέδων για δύο μήνες..

Advertisements