Ετικέτες

, , , , ,

logo_play

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης καθώς επίσης και η Τουρκία, η Νορβηγία και το Λιχνενστάιν. Στόχος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος είναι η γνώση και η κατανόηση των διαφορετικών πολιτισμών και αξιών των συμμετεχουσών χωρών.

Η Ελλάδα με το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου συμμετέχει στο πρόγραμμα Comenius με τίτλο “Play with me and not with P.C.” από το Σεπτέμβριο του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2014 μαζί με άλλα  5 σχολεία, αυτά της Λετονίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας (η οποία είναι και η οργανώτρια χώρα).

Δείτε το πρόγραμμα στο  http://playwithmenotpc.blogspot.gr/2013/10/excursion-in-cinema-city-cinevilla.html

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών και των εκπαιδευτικών με τα παραδοσιακά παιχνίδια κάθε χώρας και η δημιουργία ευκαιριών, ώστε τα παιδιά να αντικαταστήσουν τη σχέση που έχουν με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να «επιστρέψουν» ξανά στην ύπαιθρο-φύση παίζοντας παλιά γνωστά παραδοσιακά παιχνίδια.

Έως και σήμερα οι Έλληνες μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους έχουν ταξιδέψει στην Προύσα, στη Ρουμανία, στη Λετονία (έπεται το ταξίδι στη Βαρκελώνη και στη Σικελία) και έχουν γνωρίσει και παίξει πολλά ελληνικά και ξένα παραδοσιακά παιχνίδια μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των συμμετεχουσών  χωρών.

Τα παιχνίδια που παρουσιάζονται από κάθε χώρα θα καταγραφούν σε ένα βιβλίο του οποίου την επιμέλεια έχει η Ελλάδα και η Ρουμανία  και  το οποίο θα εκδοθεί και στα αγγλικά, ώστε να παρουσιαστεί και σε ευρύτερη κλίμακα.

Επίσης, το Μάρτιο του 2013 οι Έλληνες μαθητές  και εκπαιδευτικοί του 13ου Δημοτικού Σχολείου υποδέχθηκαν και φιλοξένησαν τους ομόλογους τους με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιώντας ταξίδια (Επίδαυρο, Ναύπλιο, Τολό) και εκδηλώσεις όπως η εκδήλωση με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς στο Ίδρυμα Ζήση, όπου παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος του Χαλανδρίου κ. Γεώργιος Κουράσης καθώς και υψηλά ιστάμενοι εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού και πολιτικού χώρου όπως, ο Αντιπεριφερειάρχης Β΄τομέα Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Μανιάτης, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας, κ. Παρασκευάς Βεντήρης κ.α.