Ετικέτες

, , , , ,

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αθήνα του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμοδίου για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Johannes Hahn, παρέστη ο Δήμαρχος Κηφισιάς και Γενικός Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Νίκος Γ. Χιωτάκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της αποτελεσματικής διαχείρισης των απορριμμάτων, στην ανάγκη αύξησης των κονδυλίων στο πλαίσιο της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 και στις μεθόδους επιτάχυνσης της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς και Γενικός Γραμματέας της Π.Ε.Δ. Αττικής, Νίκος Γ. Χιωτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τόνισε ότι:

«ο κάθε Δήμος πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μόνος του τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων του και να χρηματοδοτήσει τις επιλογές του αυτές τηρώντας απόλυτα τις σχετικές Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του υπουργείο Περιβάλλοντος. Να βρει δηλαδή μια λύση οικονομικά συμφέρουσα και φιλική προς το περιβάλλον. Έτσι θα αποδεσμευθούμε από τη δυσκολία της χωροθέτησης των χώρων υγειονομικής ταφής απορριμμάτων αν και είμαστε ακόμα δεσμευμένοι σε αυτό το πλαίσιο. Θα πρέπει λοιπόν να γίνει μια νομοθετική ρύθμιση, μια συζήτηση όλων των δήμων της Αττικής πάνω σε αυτό το θέμα».

Advertisements