Ετικέτες

, , , , , , ,

fantasmap5

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης και το Δ. Σ. του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας σας προσκαλούν το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 6.00 μ. μ., στο αμφιθέατρο του Εκπαιδευτικού και Συνεδριακού Κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς (πρώην Αγροτική Τράπεζα, στο Καστρί), στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Βεϊνόγλου, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μπαλτά, με τίτλο «Το φάντασμα της Προύσας».

Πρόκειται για μια πολυφωνική θέαση στην ελληνοθωμανική ιστορία, από την πλευρά της αφηγηματικής λογοτεχνίας. Το έργο χωρίζεται σε τρείς ενότητες, για τη συγγραφή του έχουν μελετηθεί γραπτά και προφορικά αρχεία και πηγές και όπως άφησε να εννοηθεί η συγγραφέας θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς όπως τόνισε η ίδια,  είναι το μισό μέρος του υλικού που έχει συγγράψει γι αυτό και φτάνει μέχρι το διαφωτισμό. Ο διαφωτισμός του εσωτερικού της Ανατολής δεν είναι ταυτόχρονος με τον διαφωτισμό των Δυτικών Παραλίων.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιάννης Κυριακαντωνάκης, ερευνητής του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών, ο Θοδωρής Κοντάρας, φιλόλογος, επιμελητής του βιβλίου, και η συγγραφέας Μαρία Βεϊνόγλου.  Πληροφορίες: ΚΕΜΜΕ, Βίλλα Κώστα, Λουκή Ακρίτα 4, Νέα Ερυθραία.
τηλ. 210 620 61 90

Advertisements