Ετικέτες

,

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΡΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Γράφει ο Μιχ. Τράνακας

Και αναφέρομαι στη βιβλιοπαρουσίαση που έγινε την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013, στο ISA, στην οδό Ξενίας και αφορούσε στο 5ο συγγραφικό έργο της κ. Έρικας Αθανασίου, με τίτλο «Τρίτο μνήμα αριστερά».

Η βιβλιοπαρουσίαση τα είχε όλα. Πάνελ. Πιάνο, κλαρινέτο, απαγγελία, τραγούδι. Ένας υπέροχος συνδυασμός που κάλυψε τους εκλεκτούς ομιλητές και κριτικούς του συγγραφικού έργου της Έρικας Αθανασίου. Το πάνελ το αποτελούσαν η κεντρική ομιλήτρια και συντονίστρια, δημοσιογράφος και αντιδήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίνα Βλάχου, ο συγγραφέας και διευθυντής του 2ου Λυκείου Κηφισιάς που προλόγισε και το συγγραφικό έργο κ. Μιχάλης Αντωνόπουλος, ο επίσης συγγραφέας και πρόεδρος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  κ. Κυριαζής, η συγγραφέας κ. Έρικα Αθανασίου και ο Υπνοσκοπιστής, κ. Νάσος Κομιανός.

Υπέρ πλήρης η αίθουσα από Κηφισιώτες και όχι μόνο που ήρθαν να τιμήσουν με την παρουσία τους τη συγγραφέα κ. Έρικα Αθανασίου αλλά και να ακούσουν και να απολαύσουν μια βιβλιοπαρουσίαση που τα είχε όλα χωρίς κουραστικούς μονολόγους και αυτοπροβολές. Το επιβεβαιώνω αυτό γιατί δεν έφυγε κανείς. Κάθισαν μέχρι τέλους αλλά και αυτοί που ήρθαν και έφυγαν, κρατώντας το βιβλίο στα χέρια τους, έφυγαν λόγω έλλειψης χώρου και καθισμάτων, δεν χωρούσε η αίθουσα.

Αλλά ας γυρίσουμε στην παρουσίαση του βιβλίου όπου η κ. Νίνα Βλάχου έδωσε το λόγο στον Λυκειάρχη κ. Αντωνόπουλο να δικαιολογήσει τον πρόλογο που έγραψε στο βιβλίο και να προσθέσει κάτι νέο γα το συγγραφικό έργο και την ίδια τη συγγραφέα.

Πράγματι, ο κ. Αντωνόπουλος υπερθεμάτισε τον πρόλογο του βιβλίου και πρόσθεσε ότι είναι ένα άριστο συγγραφικό έργο που κινείται μεταξύ αστυνομικού μυθιστορήματος και αφηγείται τις τελετές ανά τον κόσμο, φυλές, κράτη, περιοχές, ακόμη δήλωσε ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον κατά την  ανάγνωσή του και παραχώρησε τη θέση του στον κ. Κυριαζή όπου και αυτός δήλωσε ότι το διάβασε προσεκτικά, το βρήκε ενδιαφέρον και στάθηκε σε ένα απόσπασμα  που αναφέρεται στον τάφο της Μαίριλιν Μονρόε, το οποίο τον εντυπωσίασε. Έκλεισε την παρουσίασή του εκφράζοντας δημόσια τα συγχαρητήριά του στη συγγραφέα Έρικα Αθανασίου. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η συντονίστρια κ. Νίνα Βλάχου λέγοντας ότι το διάβασε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, της άρεσε γιατί είχε πλοκή αλλά και γιατί έμαθε όλες τις τελετές που γίνονται ανά τον κόσμο και έδωσε το λόγο στον κ. Νάσο Κομιανό, υπνοσκόπο, που μίλησε για το περιεχόμενο του βιβλίου, τις εντυπώσεις που αποκόμισε και τις σχέσεις και συμπτώσεις που έχουν οι ψυχές με την υπνοσκόπιση.

Και τέλος ο λόγος στη συγγραφέα κ. Έρικα Αθανασίου που εξέφρασε τις ευχαριστίες της για τη μεγάλη συμμετοχή φίλων, γνωστών και συνδρομητών της εφημερίδας «Κηφισιά» που τον προσεχή Ιανουάριο κλείνει 50 χρόνια συνεχούς δράσης και κυκλοφορίας, επίσης ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Νίκο Χιωτάκη, δημοτικούς συμβούλους και άλλους κοινωνικούς φορείς που τίμησαν με την παρουσία τους τη βιβλιοπαρουσίαση.

Ιδιαίτερα χειροκροτήματα απέσπασε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου η  ηθοποιός Κυριακή Γάσπαρη, η οποία ουσιαστικά ερμήνευσε και όχι απλώς  διάβασε ορισμένα αποσπάσματα από το βιβλίο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Την Κυριακή Γάσπαρη την έχουν απολαύσει και άλλες φορές οι Κηφισιώτες στο Αίθριο με τη θεατρική εταιρία «Αναζήτηση» και το γνωστό Κηφισιώτη ηθοποιό, Μάκη Πατέλη. Τη μουσική επένδυση είχε η πιανίστρια και ερμηνεύτρια Τατιάνα Μανωλίδου, η οποία απέσπασε θερμά χειροκροτήματα τόσο για γνωστές μελωδίες που ερμήνευσε όσο και για κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο της «Tatiana’sNiovi».  Η έκπληξη ήταν η παρουσία του γνωστού μουσικού από την Κρατική Ορχήστρα, Βαγγέλη Χριστόπουλου, στο όμποε.

Το 5ο συγγραφικό έργο της κ. Έρικας Αθανασίου έγινε ανάρπαστο. Όλοι κρατούσαν από μία χάρτινη σακούλα με το βιβλίο. Όμως, οι συνεργάτες και το προσωπικό της εφημερίδας «Κηφισιά» στους εκλεκτούς προσκεκλημένους προσέφεραν κι ένα ελαφρύ μεσημεριανό μπουφέ με ωραία εδέσματα και ποτά, έξω στο φουαγιέ σχολείου, τον οποίο τίμησαν δεόντως οι προσκεκλημένοι. Ο χώρος του σχολείου είναι ιδανικός για τέτοιες εκδηλώσεις, με όμορφο χώρο υποδοχής, υπέροχη αίθουσα εκδηλώσεων και ένα καταπληκτικό πιάνο και είναι πραγματικά φιλόξενος. Ως εκπρόσωπος του σχολείου, στην εκδήλωση παρευρισκόταν ο Φάνης Μαλακόντας, ο οποίος ήταν πανταχού παρών για την εξασφάλιση της επιτυχία της.

Εύχομαι, λοιπόν, στην αγαπητή Έρικα να εκατοστήσει τις εκδόσεις της.

από το http://www.kifisianews.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=556:sinostismos-sto-trito-mnima-aristera&Itemid=1129

Advertisements