Ετικέτες

, , , ,

xatzigakis vivlio

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Βίλα Δροσίνη η παρουσίαση του βιβλίου του Μπάμπη Καλλιντέρη, «Κώστας Καραμανλής: Αναφορά στα τρία ταραγμένα χρόνια- 2009-2011». Ο «Τύπος της Κηφισιάς βρέθηκε εκεί και σας μεταφέρει όλα όσα συνέβησαν.

Η παρουσίαση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 7 και λίγο πριν την ώρα έναρξης άρχισαν να φτάνουν οι προσκεκλημένοι, άνθρωποι κυρίως από τον πολιτικό χώρο, μεταξύ των οποίων και ο τέως Υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος πραγματοποίησε την παρουσίαση, αλλά και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Νεράντζης και Σκόνδρα.

Όταν λοιπόν ήταν όλα έτοιμα, η αντιδήμαρχος του δήμου Κηφισιάς, κυρία Νίνα Βλάχου πήρε πρώτη το λόγο και υποδέχθηκε τους παρευρισκόμενους.

«Όταν ο Μπάμπης Καλλιντέρης μου άφησε στο γραφείο μου το βιβλίο του χάρηκα πολύ γιατί είδα ποιος είναι ο πρωταγωνιστής. Γιατί θεωρώ πως ο Κώστας Καραμανλής ήταν και είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν για την εντιμότητά του και την αγάπη του για την πατρίδα.

Χαίρομαι πολύ λοιπόν που έκατσε και έγραψε αυτές τις σελίδες, ενώ επίσης μεγάλη μου χαρά είναι που βρίσκεται στο πάνελ ο τέως υπουργός κύριος Χατζηγάκης, ο οποίος και αυτός είναι ένας φερέγγυος και ακέραιος άνθρωπος και γνωρίζει πολύ καλά τον Κώστα Καραμανλή. Θα έλεγα ότι είναι μία πολύ ωραία βραδιά η αποψινή για να μιλήσουμε για ένα θέμα τόσο βαρυσήμαντο», ήταν τα λόγια της κυρίας Βλάχου, η οποία στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον συγγραφέα.

Ο κύριος Μπάμπης Καλλιντέρης αναφέρθηκε εν συντομία στους τρεις κύριους λόγους που τον ώθησαν στο να γράψει αυτό το βιβλίο.

«Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω πως μαζί μας βρίσκονται ο κύριος Νεράντζης ( σ.σ. βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας και δικηγόρος) καθώς και η κυρία Σκόνδρα (σ.σ. βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στο νομό Καρδίτσας), αν δεν μου έχει διαφύγει η παρουσία κάποιου ακόμα. Ευχαριστώ τον κύριο Χατζηγάκη που δέχτηκε να παρουσιάσει αυτό το βιβλίο.

Οι λόγοι που με ώθησαν να γράψω αυτό το δοκίμιο είναι τρεις. Ο πρώτος είναι για να αναδείξω το πολιτικό κλίμα που υπήρχε αυτά τα χρόνια (2008-2012) και κυρίως το 2009 και το 2011 και το οποίο δεν έχει αναδείξει η πολιτική πραγματικότητα.

Ο δεύτερος λόγος ήταν για να παρουσιάσω τη μεγάλη αδικία που έγινε για τον Κώστα Καραμανλή , ο οποίος πιστεύω αδικήθηκε από την αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ και τον παρασυρθέντα λαό. Η αδικία αυτή μάλιστα δεν ήταν μικρή, ήταν μεγάλη. Αυτός ήταν και ο σπουδαιότερος λόγος που με έκανε να γράψω αυτό το βιβλίο, το οποίο το ξεκίνησα ουσιαστικά με σημειώσεις που είχε από εκείνη την περίοδο.

Ο τρίτος λόγος ήταν γιατί ήθελα να δείξω την αλήθεια, ότι πρέπει κάποια στιγμή ορισμένα πράγματα να μας γίνουν κτήμα, ούτως ώστε να μπορούμε να προβλέπουμε και να παίρνουμε σωστές αποφάσεις», ήταν τα λόγια του κύριου Καλλιντέρη, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Σωτήρη Χατζηγάκη.

Ο τέως υπουργός της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή παρουσίασε με τον δικό του τρόπο το βιβλίο για τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας και αναφέρθηκε με γλαφυρό τρόπο σε περιστατικά που συνέβησαν εκείνα τα πεντέμισι χρόνιας της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Τα όσα είπε στην ομιλία του ο κύριος Χατζηγάκης μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Νεράντζης, ο οποίος πρόσθεσε τη δική του άποψη στα όσα ειπώθηκαν νωρίτερα από εκείνον.

«Κάλυψε σχεδόν τα πάντα η παρουσίαση του κύριου Χατζηγάκη, οπότε εγώ θα κάνω μία γενικότερη παρατήρηση. Στην Ελλάδα το ψέμα έχει κοντά πόδια και πολύ σύντομα αυτά τα κοντά πόδια αποκαλύπτονται.

Το βιβλίο αυτό υπηρετεί την αλήθεια και εξυπηρετεί τη μνήμη. Πως γίνεται αυτό; Τι θα πει αλήθεια άραγε; Η αλήθεια είναι μία σύνθετη λέξη που προέρχεται από το στερητικό α και τη λήθη. Αλήθεια είναι ότι δεν πέφτει στη λήθη, ότι δεν λησμονιέται. Αλλά αυτό είναι μνήμη. Επομένως με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια.

Και τώρα που έχουμε μία νηφάλια απόσταση από τα γεγονότα εκείνης της εποχής και τώρα που γνωρίσαμε άλλους και άλλα μπορούμε να εκτιμήσουμε καλύτερα ποια ήταν η συμβολή Καραμανλή. Αν ο λαός άκουγε την έκκληση του Κώστα Καραμανλή προ των εκλογών που έλεγε ότι δεν μπορεί να δώσει αυξήσεις γιατί δεν υπάρχουν λεφτά, δεν θα είχαμε ανάγκη να προσφύγουμε στο ΔΝΤ, ούτε να υπογράψουμε ένα τόσο ασφυκτικό μνημόνιο.

Ο λαός βέβαια εύκολα παρασύρεται μεταξύ ενός που εγγυάται δυσκολίες και ενός που του λέει ότι λεφτά υπάρχουν και προφανώς προτίμησε την εύκολη λύση που όμως έριξε το σκάφος στα βράχια.

Προσπάθειες σαν αυτή, ειλικρινά θα αποτιμηθούν ως πολύ θετικές για να ανοίξει ο λαός τα μάτια του. Γιατί οι εκλογές δεν τελείωσαν. Θα έρθουν «δίδυμες» τον Μάιο και μετά κι άλλες, βουλευτικές. Πρέπει λοιπόν, αξιοποιώντας τις εμπειρίες και τα παθήματα του παρελθόντος να εξάγουμε σοβαρά συμπεράσματα για το μέλλον.

Ο σημερινός εισηγητής του βιβλίου, ήταν από αυτούς που πλήρωσε προσωπικά αυτή την περιπέτεια. Θέλησε να εξυπηρετήσει την πατρίδα του και την παράταξη και κόντεψε να βρει τον μπελά του.

Να ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνεται να προβώ σε αυτόν τον χαιρετισμό και να συγχαρώ τον δήμο Κηφισιάς για τη διαμόρφωση αυτής της αίθουσας που αποτελεί ένα κόσμημα, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε την ιστορία της», ήταν η τοποθέτηση του κύριου Νεράντζη.

Ακολούθως οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την κυρία Σκόνδρα Ασημίνα να παίρνει τον λόγο και να υπενθυμίζει κάτι που είχε πει παλαιότερα ο παππούς του Κώστα Καραμανλή.

«Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, είναι χαρά και τιμή μου να βρίσκομαι εδώ. Τι να πω εγώ άλλωστε μετά τους δύο ρήτορες που μίλησαν προηγουμένως. Έχουμε όμως κάποια κοινά σημεία για τους αγώνες που δώσαμε για την παράταξη. Ζήσαμε αδικίες. Εγώ είμαι νέα βουλευτής, αλλά έχω μία πορεία μακρά. Ήμουν υποψήφια και το 2009, όταν νιώσαμε στο πετσί μας την αδικία.

Θα πω δύο λόγια για μία ρήση του παππού του Καραμανή, του αείμνηστου Εθνάρχη Κωνσταντίνου, ο οποίος έλεγε πως ο πολιτικός πρέπει να έχει την τόλμη να λέει την αλήθεια αλλά και ο λαός πρέπει να έχει την τόλμη να την ακούει και όχι να ψάχνει για το εφήμερο, το ψέμα, το οποίο μόνο ψευδαισθήσεις δημιουργεί και τίποτα άλλο.

Όλοι μας έχουμε ευθύνες αλλά υπάρχει και ατομική ευθύνη στο λαό και πρέπει να προσέξουμε κοιτώνας πίσω να μην κάνουμε τα ίδια λάθη στο μέλλον. Η δε παρουσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εκείνα τα πεντέμισι χρόνια, μόνο καλά προσέφερε στη χώρα και τώρα προσπαθούμε να επανέλθουμε σε επίπεδα του 2009. Και θα ήταν θαύμα αν το καταφέρναμε.

Όλοι μαζί στηρίζουμε και υπηρετούμε τον Αντώνη Σαμαρά, σε μία τιτάνια προσπάθεια που κάνει. Και σε μία επικοινωνία που είχα πρόσφατα με τον κύριο Καραμανλή, μου είπε ‘ προσέξτε και στηρίξτε την κυβέρνηση γιατί είναι η μόνη ελπίδα αυτή τη στιγμή.

Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να έχουμε ένα καλύτερο νέο έτος και σας ευχαριστώ για όλα αυτά που αφήνετε πίσω, να τα διαβάζουν αυτοί που ήταν παραέξω για να ανοίγει το πνεύμα», ήταν τα λόγια της κυρίας Σκόνδρα.

Τέλος, δεν ακολούθησαν οι καθιερωμένες ερωτήσεις στον συγγραφέα και τον εισηγητή, αφού όλοι συμφώνησαν πως όλες οι απαντήσεις σε πιθανές απορίες βρίσκονται μέσα στο βιβλίο.

από το http://www.typoskifisias.gr/news/9178–l-r-

Advertisements