Ετικέτες

,

super market

Μια απλή ματιά στη λίστα με τα πρόστιμα που επέβαλε ο ΕΦΕΤ το τελευταίο διάστημα αρκεί για να προκληθεί έντονη ανησυχία. «Παραπλανητικές για τον καταναλωτή εκφράσεις», «μη κανονικά, επιβλαβή για την υγεία τρόφιμα», «εντοπισμός αλλιεργόνου συστατικού το οποίο δεν αναγραφόταν στην επισήμανση», «υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας» είναι μερικές από τις αιτιολογίες των προστίμων.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα αλλά και το ύψος των προστίμων:

1. Πρόστιμο € 5.000 στην επιχείρηση ΕΛΑΪΣ UNILLEVER HELLAS A.E. στην Αθήνα διότι διαπιστώθηκε ότι : – Στην παρουσίαση του προϊόντος «HELLMANN “S ketchup 50% λιγότερη ζάχαρη με στέβια» στην ιστοσελίδα της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν παραπλανητικές για τον καταναλωτή εκφράσεις.

2. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση ΕΨΑ Α.Ε. στο Βόλο διότι διαπιστώθηκε ότι : – Στην παρουσίαση των προϊόντων «τσάι με λεμόνι με στέβια χωρίς ζάχαρη 500 ml», «τσάι ροδάκινο με στέβια χωρίς ζάχαρη 500 ml», «πράσινο τσάι με ρόδι και βύσσινο με στέβια χωρίς ζάχαρη 500 ml», «λεμονάδα λάιτ με ανθρακικό με στέβια χωρίς ζάχαρη 330 ml» και «πορτοκαλάδα λάιτ με ανθρακικό με στέβια χωρίς ζάχαρη 330 ml» στην ιστοσελίδα της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν παραπλανητικές για τον καταναλωτή εκφράσεις.

από το aftodioikisi.gr

Advertisements