Ετικέτες

, , ,

nikos_xiotakis_28112013130607

«Είναι ολοφάνερο ότι ορισμένοι δείχνουν να μην καταλαβαίνουν τη δύναμη της ενότητας, ούτε την ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα κόμματα.

Ο κ. Κανακάκης αποκαλύπτει τον πανικό του, αφού ο ίδιος υπολείπεται κατά πολύ στην προτίμηση των πολιτών συγκριτικά με τον πολιτικό του φορέα και κατασκευάζει άλλοθι για την επερχόμενη μεγάλη εκλογική του ήττα!

Η πόλη δεν χρειάζεται ούτε κληρονόμους ονομάτων, ούτε μεταφορείς της κομματικής πελατείας. Εμείς δοκιμαστήκαμε στην πράξη και αποδείξαμε την υπερκομματική μας φιλοσοφία, διεκδικώντας από 6 διαφορετικές κυβερνήσεις, για το καλό του δήμου μας.

Στόχος μας είναι, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα αξιόπιστο και ρεαλιστικό, να οδηγήσουμε τον τόπο μας μπροστά και εργαζόμαστε καθημερινά γι’ αυτό. Πολυτέλεια για πειράματα, δεν υπάρχει. Δεν πρέπει να αφήσουμε στην τύχη το μέλλον του Δήμου μας. Δεν έχουμε το περιθώριο ούτε το δικαίωμα να αφήσουμε στη μέση την προσπάθεια που όλοι μαζί ξεκινήσαμε πριν από 3,5 χρόνια.

Η περίοδος αυτή ήταν η χειρότερη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε αυτό το αρνητικό κλίμα, η δική μας Δημοτική Αρχή, δε λύγισε. Δώσαμε ένα μεγάλο αγώνα για να παραμείνει η πόλη μας ζωντανή. Πετύχαμε να διατηρήσουμε το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου μας, προς όφελος των συμπολιτών μας και να έχουμε οικονομικό πλεόνασμα, μειώνοντας μάλιστα τα δημοτικά τέλη.

Είμαστε υπερήφανοι για το κοινωνικό μας έργο γιατί πετύχαμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες κοινωνικές δομές που μας επέτρεψαν ως Δήμος, να οργανώσουμε ένα αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας και ανακούφισης για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Λειτουργήσαμε νέες δομές και υπηρεσίες που στηρίζουν τις εργαζόμενες οικογένειες της πόλης μας, τους ανέργους, τα χαμηλά εισοδήματα, τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Αξιοποιήσαμε κάθε πρόγραμμα απασχόλησης και δημιουργήσαμε νέες θέσεις εργασίας.

Είμαστε υπερήφανοι, γιατί σε περίοδο που σχεδόν κανένα έργο δεν προχωρούσε σε κανένα Δήμο, εμείς στο Δήμο Κηφισιάς πετύχαμε, να κατασκευάζουμε υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Πλατάνου, 620 θέσεων που θα παραδοθεί το καλοκαίρι και μάλιστα χωρίς να επιβαρύνεται ο Δήμος, να διεκδικήσουμε με αποτελεσματικότητα και να φέρουμε στην πόλη 23 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, χρήματα με τα οποία εκτελούνται στην πόλη μας έργα που βελτιώνουν τη λειτουργικότητά της και αναβαθμίζουν την καθημερινότητά των κατοίκων της.

Η τακτική λοιπόν της λασπολογίας αφήνει όλους εμάς παντελώς αδιάφορους. Οι πολίτες, μας βλέπουν και μας κρίνουν».