Ετικέτες

, , , ,

mathitiko-radiofwno

Το διαδικτυακό ραδιόφωνο European School Radio, εκπέμπει σε περισσότερες από 7 χώρες

Η επιθυμία κάποιων εκπαιδευτικών για ένα σχολείο που θα ξεφεύγει από τα τετριμμένα και θα αποτελεί χώρο έκφρασης και δημιουργίας για τους μαθητές, αποτέλεσε το κίνητρο για τη δημιουργία του πρώτου Μαθητικού Ραδιοφώνου ή αλλιώς European School Radio.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας και του Γυμνασίου Εκάλης όπου στη συνέχεια   εντάχθηκε και το Γυμνάσιο – Λύκειο Κιλκίς Καμπάνη, το οποίο κάνει και τις περισσότερες ηχογραφήσεις εκπομπών.

Οι μικροί ραδιοφωνικοί παραγωγοί του European School Radio, που δεν βρίσκονται στα ερτζιανά αλλά στη «συχνότητα» του διαδικτύου, μας κρατούν συντροφιά καθημερινά με ψυχαγωγικές, ενημερωτικές και επιμορφωτικές εκπομπές. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που διάφορα σχολεία συμμετέχουν με ειδικές εκπομπές – αφιερώματα, όπως η ημέρα ποίησης ή η μέρα αφιερωμένης σε άτομα με αναπηρία.

Όπως εξηγεί στο parapolitika.gr, η συντονιστική ομάδα του European School Radio, οι συμμετοχές σχολείων από όλη την Ελλάδα είναι εκατοντάδες. «Για φέτος το Μαθητικό Ραδιόφωνο έχει περισσότερες από 150 συμμετοχές σχολείων αλλά και δεκάδες μεμονωμένους μαθητές και μαθήτριες ενώ μέσω του προγράμματος Comenius Peoject 2012-14 συμμετέχουν σχολεία από Νορβηγία, Πορτογαλία, Ιταλία, Τσεχία, Βουλγαρία, Βέλγιο και Κωνσταντινούπολη», υπογραμμίζει η κα. Τούλιου, εκπαιδευτικός και μία εκ των συντονιστών του προγράμματος.

Η ανταπόκριση των μαθητών στο εγχείρημα είναι ιδιαίτερα θερμή, σύμφωνα με τους συντονιστές. «Παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, αγκάλισαν με θέρμη το Μαθητικό Ραδιόφωνο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως οι συμμετοχές αυξάνονται ολοένα και περισσότερο όσο περνά ο καιρός. Ο ενθουσιασμός των μαθητών μας ικανοποιεί και μας δίνει δύναμη και ενέργεια να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε και να το πάμε ένα βήμα πιο πέρα», μας λένε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η λειτουργία του European School Radio στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία τόσο των συντονιστών όσο και των υπόλοιπων συμμετεχόντων πέραν του διαδικτυακού τους ωραρίου.

από το http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1/%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%E2%80%99%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF