Ετικέτες

, , , , , , , , ,

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 2

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Κηφισιάς πως ….

«Με την απόφαση 2206/2013 του Αρείου Πάγου, απορρίφθηκε αίτηση της Φαιναρέτης Περιβολαροπούλου κατά του Δήμου Κηφισιάς για την αναίρεση της απόφασης 1344/2011 του Εφετείου Αθηνών. Με την τελευταία απόφαση, το Εφετείο είχε αποφανθεί ότι οι επίμαχοι χώροι, που αποτελούσαν αντικείμενο της διαφοράς ανάμεσα στον Δήμο μας και στην οικοπεδούχο του γωνιακού οικοπέδου («ι») του Ο.Τ. 510, ανήκουν στους κοινόχρηστους χώρους της Πλατείας Νέας Κηφισιάς και της οδού Ιλισίων και άρα στην κυριότητα του Δήμου Κηφισιάς.

Έτσι έληξε υπέρ του Δήμου Κηφισιάς μια αντιδικία-θρίλερ, η οποία, χωρίς ευθύνη του Δήμου μας, διήρκεσε από το 1998, (χρόνος έγερσης της αγωγής, επί Δημαρχίας Κωνσταντίνου Τασούλα, που κερδήθηκε αμετάκλητα) δηλαδή επί 15 έτη……  Ο διευθυντής της Πολεοδομίας, κ. Ηλίας Σπυρόπουλος, ήταν αυτός που εντόπισε τους επίμαχους κοινόχρηστους χώρους, έθεσε το ζήτημα υπόψη των οργάνων του Δήμου, και στη συνέχεια σήκωσε (συχνά με σημαντικό προσωπικό κόστος) το κύριο βάρος της τεχνικής, δικαστικής και διοικητικής υποστήριξης του κοινού αγώνα. Η συνέχεια της διεύθυνσης Πολεοδομίας από 1997 μέχρι σήμερα σήμαινε και την συνέπεια του Δήμου στην σθεναρή υποστήριξη των δικαίων του……

Η δικαίωση του Δήμου στην συγκεκριμένη δίκη, με την αμετάκλητη επιδίκαση σ’ αυτόν των κοινοχρήστων χώρων της οδού Ιλισίων και της Πλατείας Νέας Κηφισιάς, όπως προέκυψε με την πρόσφατη απόφαση 2206/2013 του Αρείου Πάγου, δρομολογεί εξελίξεις, όχι μόνο δικαστικές (αστικές και ποινικές), αλλά και διοικητικές, σε όλες τις συναφείς εκκρεμείς υποθέσεις οι οποίες είχαν «μπλοκαριστεί», εν αναμονή του αμετακλήτου της εκδικάσεως της συγκεκριμένης υπόθεσης».

Διαβάσαμε πάντα στην ιστοσελίδα του Δήμου πως ο Δήμος Κηφισιάς δηλώνει και πάλι ότι θα είναι παρών και άγρυπνος στην υποστήριξη των δικαίων του, των δικαίων των κατοίκων, και της ποιότητας ζωής της πόλης μας.

Εμείς θα περιμένουμε να δούμε, γιατί έχουμε την εντύπωση ότι μέσα στους καιρούς έχουμε δει διάφορα τέτοια πραγματάκια σε επίπεδο προσπάθειας καταπάτησης δημοτικής έκτασης.

Advertisements