Ετικέτες

, , , , , , , , , , , , , ,

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΑ

Ξεκίνησε ως εβδομαδιαίο περιοδικό η «Γυναίκα», την 1η Φεβρουαρίου του 1950 και ήταν μια ιδέα του πρωτοπόρου Ευάγγελου Τερζόπουλου. Από τις σελίδες του περιοδικού που είχε πάντα ψηλά τα στάνταρ για τις αναγνώστριές του, χωρίς να υποτιμήσει τα ενδιαφέροντα, την αισθητική τους, τις γνώσεις του, πέρασαν οι Κώστας Βάρναλης, Παύλος Νιρβάνας, Σπύρος Μελάς, Στάθης Δρομάζος, Τάσος Λειβαδίτης, Μανώλης Φουρτούνης, Τάσος Βουρνάς, Έλλη Παππά, Μαλβίνα Κάραλη και τόσοι άλλοι και σπουδαίοι.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ο Ευάγ. Τερζόπουλος αποσύρθηκε από τη διεύθυνση του περιοδικού και τα ηνία του ανέλαβαν οι γιοι του Χρήστος, ο σημερινός ιδιοκτήτης της ΝΕΑΣ ΑΚΤΙΝΑΣ Α.Ε. και Άρης και αργότερα ο συνονόματος εγγονός του.

Το 2007 η «Γυναίκα» ανέστειλε την αυτόνομη έκδοσή της και έναν χρόνο μετά, τον Ιούνιο του 2008 επανήλθε, μέσω της εφημερίδας «Η Καθημερινή».
Δυστυχώς σήμερα, το παλαιότερο γυναικείο περιοδικό, το περιοδικό «ΓΥΝΑΙΚΑ» ανέστειλε την λειτουργία του, επισφραγίζοντας το τέλος μιας σημαντικής περιόδου στον περιοδικό Τύπο. Οι εργαζόμενοι στο περιοδικό, που κυκλοφορούσε ως ένθετο με την Καθημερινή της Κυριακής,  ενημερώθηκαν για την αναστολή λειτουργίας του μόλις την Παρασκευή, ενώ ακούστηκε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδόσεις του ομίλου.

από το http://www.typoskifisias.gr/media1/9553——-qq—-