Ετικέτες

, ,

ΔΙΟΔΙΑ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ

Ισχύουν από σήμερα αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, ενώ έχουν τοποθετηθεί κάμερα για τον εντοπισμό των παραβατών που θα πληρώνουν πρόστιμα έως και 200 ευρώ. Ειδικότερα: Στην Αθηνών-Κορίνθου ισχύουν αυξημένες τιμές στα διόδια Ισθμού και Ελευσίνας στα οποία οι οδηγοί θα πληρώνουν και στις δύο κατευθύνσεις ενώ με τους τρεις νέους πλευρικούς σταθμούς σε Κινέτα, Πάχη και Αγίους Θεοδώρους μπλοκάρεται η δυνατότητα των οδηγών να παρακάμπτουν τους σταθμούς διοδίων. Έως χθες το κόστος για τη διαδρομή Αθήνα-Κόρινθος έφτανε τα 3,20 ευρώ, ενώ από σήμερα περνώντας από τους δύο μετωπικούς σταθμούς θα πληρώνει 3,90.

Από αύριο τα ξημερώματα αυξάνονται κατά 30% οι τιμές στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί της Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει το τμήμα Μεταμόρφωση Αττικής-Σκάρφεια Φθιώτιδας, όπου οι αυξήσεις θα ξεπεράσουν το 60%. Ενδεικτικά, οι τιμές για τα Ι.Χ. στις Αφίδνες θα διαμορφωθούν στα 3,35 ευρώ από 2,10 σήμερα, στη Θήβα στα 4,05 ευρώ από 2,55 και στην Τραγάνα στα 3,95 ευρώ από 2,45. Επιπλέον, έως τον Ιανουάριο προβλέπεται να προστεθούν τρεις νέοι πλευρικοί σταθμοί, στον Άγιο Στέφανο, τη Βαρυμπόμπη και το Βαθύ Χαλκίδας.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης λειτουργούν οι πρώτες φωτογραφικές κάμερες στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, που καταγράφουν όσους δεν πληρώνουν τέλος στα διόδια και στη συνέχεια θα τους έρχεται πρόστιμο στο σπίτι.

Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, οι κάμερες τέθηκαν σε λειτουργία στα εξής σημεία:

Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας.

Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Κόμβου 3 Ν. Περάμου.

Πλευρικοί Σταθμοί Διοδίων Κόμβου 5 Πάχης.

Σε βάρος των παραβατών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο διακοσίων 200 ευρώ, καθώς και αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 20 ημέρες, σύμφωνα με τον ΚΟΚ.

Advertisements