Ετικέτες

, ,

ekloges_kifisia

Λάβαμε το παρακάτω από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κηφισιάς και το δημοσιεύουμε.

Στα ερωτήματα τα οποία αναδημοσιεύετε από το Kifisia press το γραφείο τύπου έχει απαντήσει από το πρωί της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου, αλλά άγνωστο γιατί ο κύριος Αγγελίδης δεν τις έχει αναρτήσει ακόμη.

Σας παραθέτουμε την απάντηση

Κηφισιά 06 / 02/ 2014

Αγαπητέ κύριε Αγγελίδη

Σχετικά με τη σημείωση που αναρτήσατε μετά την απάντηση που σας αποστείλαμε, διαπιστώσαμε κάποιες σημαντικές ανακρίβειες τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να σας επισημάνουμε:

Η παρουσία Εφετών Δικαστών στη σύνθεση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ορίζεται ρητά από το Ν. 3852/2010 (άρθρο 234 παρ. 2). Το γεγονός ότι απαιτεί ο νομοθέτης την παρουσία Εφετών στη σύνθεση, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η κρίση αυτών (των συγκεκριμένων Εφετών) δεν υπόκειται σε ένδικα μέσα. Εξάλλου, η ποινή του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι εκτελεστή και όχι η εισήγηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου που έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Επίσης σας επισημαίνουμε ότι το αδίκημα για το οποίο διώκονται πειθαρχικά οι 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι «Μη συμμόρφωση σε απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 7 του Ν. 2839/2000 περί αλλαγής χρήσης ακινήτου» όπως προκύπτει και από τα σχετικά έγγραφα και όχι της «παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση» όπως ανακριβώς αναφέρετε.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι η ισχύουσα νομοθεσία για την δικαστική ατέλεια των Ο.Τ.Α. προς ενημέρωση σας, είναι η παράγραφος 3 του άρθρου 61 του Ν. 4194/2013 (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 4205/2013, με την οποία προβλέπεται ότι οι Ο.Τ.Α παρίστανται ατελώς σε κάθε δικαστήριο.

Όσο για κάποια άλλα παρεμφερή δημοσιεύματα που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας και υπογράφονται από «αρμόδιους», οι οποίοι προφανώς δεν γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει «τελεσίδικη δικαστική απόφαση» αφού δεν έχει εκδικαστεί ακόμα η υπόθεση ούτε στον πρώτο βαθμό, θα συνιστούσαμε να μελετήσουν επισταμένα την Ελληνική νομοθεσία για τα όσα αναγράφουν. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι τα πειθαρχικά θέματα των αιρετών ρυθμίζονται αποκλειστικά από τα άρθρα 233 – 238 του Ν. 3852/2010 (βλ. ειδικότερα άρθρο 234 παράγραφος 6).

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας και είναι ενδεικτικές σημείων που χρήζουν προσοχής

Advertisements