Ετικέτες

, ,

ekloges_kifisiaΑπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κηφισιάς εξεδόθη η ακόλουθη απάντηση για το άρθρο της Kifisia Press με τίτλο «Σε προσωρινή αργία τίθενται 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς – Έκτακτη συνέχεια».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κηφισιά 04/02/2014

Αγαπητέ κύριε Αγγελίδη

αν διαβάσετε πιο προσεκτικά τις εισηγήσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου αλλά και την κείμενη νομοθεσία, θα διαπιστώσετε ότι όλα όσα γράφετε είναι…..ανυπόστατα! Ειδικότερα σας επισημαίνω, για να γνωρίζετε με ακρίβεια τις διαδικασίες στις οποίες αναφέρεστε, σύμφωνα με το άρθρο 234 παράγραφος 6 του Ν.3852/2010 (Καλλικράτης), όπως ισχύει σήμερα, για χρονικό διάστημα 30 ημερών από την κοινοποίηση της πειθαρχικής ποινής που επιβάλλει ο Γενικός Γραμματέας. Αποκεντρωμένης Διοίκησης στους δημοτικούς συμβούλους, η ως άνω ποινή δεν εκτελείται.

Περαιτέρω εάν προσφύγει οποιοσδήποτε από τους Δημοτικούς Συμβούλους στο ΣτΕ όπου η υπόθεση κρίνεται και επί της ουσίας, δεν εκτελείται η ποινή μέχρι έκδοσης της απόφασης περί αναστολής εκτέλεσης που θα εκδώσει το ΣτΕ.

Για το κόστος της προσφυγής, επειδή συνεχώς κάποιοι εσκεμμένα και κακόβουλα θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, σας ενημερώνω ότι οι δημότες, όπως αναληθώς αναφέρετε, δεν θα επιβαρυνθούν ούτε με ένα ευρώ, καθώς οι ΟΤΑ, έχουν πλήρη ατέλεια στις δικαστικές τους διεκδικήσεις.

Η copy – paste αναφορά σας στα σχετικά άρθρα του ποινικού κώδικα, δεν έχουν εφαρμογή αφού το δικαστήριο που θα κρίνει πρωτοβάθμια την ευθύνη ή όχι των δημοτικών συμβούλων, πρόκειται να γίνει το Μάρτιο του 2014, συνεπώς οι αναφορές «ενόψει τελεσίδικής καταδίκης των εν λόγω δημοτικών συμβούλων…» καθώς και «βρέθηκαν ένοχοι πράξεων που στοιχειοθετούν την έννοια του εγκλήματος της παραβάσεως καθήκοντος» στερούνται κάθε βασιμότητας, εκτός αν εσείς από τώρα γνωρίζετε την απόφαση του δικαστηρίου που πρόκειται να γίνει.

Επίσης η απόφαση για τους 22 δημοτικούς συμβούλους δεν είναι τελεσίδικη όπως γράφετε αλλά πρωτοβάθμια χωρίς να έχει ακόμη κριθεί το ζήτημα σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του αρμόδιου ΣτΕ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

– See more at: http://www.kifisiapress.info/index.php?option=com_content&view=article&id=1425:%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B7%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-kifisia-press&catid=121&Itemid=785#sthash.N3RzNI33.dpuf

Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας ως ενδεικτικές σημείων που αξίζουν προσοχής.

Advertisements