Ετικέτες

peneli3

 

Λάβαμε το κατωτέρω σχόλιο στην χθεσινή μας ανάρτηση περί της Βάσως Σπηλιωτοπούλου, πρώην Δημάρχου Εκάλης και πρώην υποψήφιας Δημάρχου Καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς και την οποία δημοσιεύουμε, ως οφείλουμε κατ’ αρχήν, αλλά και γιατί θεωρούμε εξαιρετικά χρήσιμη την άποψη που καταθέτει ο αναγνώστης μας σε σχέση με τα πεπραγμένα της συνένωσης των Δήμων Κηφισιάς και Εκάλης υπό το βλέμμα του Καλλικράτη.

«Κύριοι,

Είναι ντροπή να παραπληροφορείτε τους αναγνώστες σας. Ως δημοσιογράφοι οφείλετε να είστε αντικειμενικοί και να ψάχνετε την αλήθεια.

Η Κυρία Σπηλιωτοπούλου δεν είναι τέλεια, αυτό είναι βέβαιο. Ούτε την υπερασπίζομαι. Αλλά κάποια πράγματα που γράφετε για την κατάσταση που “βρήκε” η Κηφισιά την Εκάλη είναι απλώς ανακριβή. Π.χ. η αλήθεια για τον Παρακηφίσιο Αγωγό είναι γνωστή σε όσους ενδαιφέρονται να την μάθουν. Κάποια τμήματα της Εκάλης, αλλά και της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας, δεν έχουν ακόμα αποχέτευση. Εως το 2010, η Εκάλη είχε κατασκευάσει ένα μέρος του εσωτερικού της δικτύου ήδη, χωρίς καν να έχει κατασκευαστεί ο αγωγός. Οι άλλοι δήμοι τί είχαν κάνει;

Δεν περιμέναμε τον Καλλικράτη για να έρθει η Κηφισιά να μας σώσει, όπως υπονοείτε. Είμασταν καλά και σε καλύτερη μάλιστα κατάσταση απ’ ότι έιμαστε τρία χρόνια μετά. Δεν μπορεί σήμερα να είναι αυτό το θέμα μας.

Εχουμε υποχρέωση να κοιτάμε μπροστά. Και κανείς δεν δικαιούται να φέρεται σαν Κηφισιώτης ή Εκαλιώτης τώρα που είμαστε και θα είμαστε συνδημότες.

Το ότι υπάρχουν κακές γλώσσες και στη Εκάλη δεν σημαίνει ότι αλλάζει και η αλήθεια. Οι λόγοι που πέσατε τόσο χαμηλά δεν μπορούμε να τους γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα δεν δείχνετε να επιθυμείτε ενότητα και αδελφότητα για τον διευρημένο Δήμο μας.

Και όμως πρέπει να πάμε μπροστά όλοι μαζί. Ζούμε στην ίδια πλευρά του ίδιου βουνού, και δεν πρέπει να νοιώθουμε σαν ξένοι, αλλά σαν μια γειτονιά. Μια γειτονιά ενωμένη και με κοινούς στόχους.

Σας ευχαριστώ.
Α. Π.»

Ποιά είναι η δική μας θέση ως Κηφισιώτικα Νέα.

Επισημαίνουμε ότι στην ανάρτησή μας, όντως καταθέσαμε την άποψη κάποιων δημοτών (όχι δημοτικών συμβούλων), οι οποίοι είχαν κάνει πηγαδάκι στο ταχυφαγείο-καφενείο Έβερεστ στην πλατεία της Κηφισιάς. Δεν παραπληροφορούμε.

Με χαρά δημοσιεύουμε υπό την μορφή ανάρτησης το σχόλιο του αναγνώστη μας, γιατί πραγματικά προσφέρει κάτι σημαντικό στην κατεύθυνση της αλήθειας.

Θεωρούμε ότι ο Καλλικράτης είναι θετική εξέλιξη στην περίπτωση του Δήμου Κηφισιάς, διότι όπως πολύ σωστά αναφέρει ο αναγνώστης μας, ζούμε στην ίδια πλευρά του ίδιου βουνού και στην πραγματικότητα τα πραγματικά όρια του Δήμου  μας είναι τα τωρινά με τον Καλλικράτη.

Τούτο συμβαίνει….

1. λόγω της γεωμορφολογίας της ευλογημένης περιοχής στην οποία ζούμε.

2. λόγω της κοινής ιστορίας μας. Οι Κηφισιώτες με τους Νεο- ερυθραιώτες και τους Εκαλιώτες έχουν κάνει παρέα, έχουν κάνει οικογένειες, έχουν κάνει μαζί αθλητισμό, έχουν κάνει μαζί πολιτική, έχουν πιεί καφέ στα ίδια καφενεία, έχουν πιεί κρασί στα ίδια ταβερνάκια, κατοικούν Ερυθραιώτες στην Κηφισιά, κατοικούν Κηφισιώτες στην Ερυθραία και στην Εκάλη, κατοικούν Εκαλιώτες σε Ερυθραία και Εκάλη. Τέλος πάντων ….  είμαστε μαζί – θέλουμε – δεν θέλουμε – αλλά θέλουμε και μάλιστα θέλουμε πολύ.

3. Όλοι οι κάτοικοι του Καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς, σε όποιο μέρος και αν μένουν ή θεωρούν ότι είναι η δική τους ρίζα, εκτιμούν και σέβονται (και πρώτοι απ’ όλους εμείς στα Κηφισιώτικα Νέα) την ιστορία, την προσφορά και την ομορφιά της Κηφισιάς και των Κηφισιωτών, την ιστορία, την προσφορά και την ομορφιά της Νέας Ερυθραίας και των Νεο-Ερυθραιωτών που μάλιστα φέρουν και την σεβαστή ιστορία και το ανθρώπινο μεράκι  των προσφύγων της Μικράς Ασίας και … βεβαίως την ιστορία, την προσφορά και την ομορφιά της Εκάλης και των Εκαλιωτών που μάλιστα φέρουν την ιστορία του πλέον όμορφου και φωτισμένου πολεοδομικού εγχειρήματος στην Ελλάδα από τον φωτισμένο άνθρωπο Σπήλιο Αγαπητό (και σκοπεύουμε να αφιερώσουμε προσεχώς ένα κομμάτι στην ιστορία της Εκάλης και της τότε πολεοδομικής παρέμβασης που προσεπάθησε ο Σπήλιος Αγαπητός, γιατί ατυχώς οι περισσότεροι θεωρούν ότι η Εκάλη είναι μόνον το προάστιο των νεόπλουτων που κόψανε φέτες το βουνό πριν τριάντα σαράντα χρόνια για να φτιάξουν τις πισίνες τους και τις βιλάρες τους).

4. Ατυχώς οι καιροί στους οποίους ζούμε οδηγούν συχνά τις αντιδράσεις των εξαντλημένων οικονομικά και πολιτικά ισοπεδωμένων ανθρώπων στους δρόμους της λαϊκίστικης αντίληψης. Θα μάθουμε να ζούμε με αυτό και αν διαβάσετε τι έχουμε γράψει στην Ταυτότητα της διαδικτυακής σελίδας μας, θα δείτε την άποψή μας περί της ζωής μας μαζί. Συγκεκριμένα γράφουμε …

Τα ΚηφισιώτικαΝέα ελπίζουν ότι θα συμβάλουν στο…

να ενημερωθούμε ο ένας για τον άλλο και

να μάθουμε έτσι να ζούμε μαζί στην ξεχωριστή πόλη της Κηφισιάς και όχι με όρους ζούγκλας, αλλά ελληνικής αισθητικής.

Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο του αναγνώστη μας και θα το εκτιμήσουμε … αν μας στείλει προς δημοσίευση εκείνα που γνωρίζει για τα οικονομικά δεδομένα και τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής στην Εκάλη πριν τον Καλλικράτη.

Advertisements