Ετικέτες

, , , , ,

ΘΩΜΑΚΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΗΦΙΣΙΑ 3

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ανεξάρτητη και ανανεωτική υποψηφιότητα του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ανακοίνωσε ο δικηγόρος και πρώην αντιδήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ο οποίος έχει ασχοληθεί με θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης πάνω από 16 χρόνια.

Η επίσημη αναγγελία της υποψηφιότητας του, έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου, σε αίθουσα του CINEMAX, που δεν ήταν απλά κατάμεστη αλλά πλημμυρισμένη από κόσμο- μέχρι την εξωτερική είσοδο του σινεμά -καθώς πολλοί πολίτες της Κηφισιάς της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης έσπευσαν να στηρίξουν το νέο εγχείρημα για την Ανασυγκρότηση του Δήμου και την Πορεία προς την Ανάπτυξη.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με μία οπτικοακουστική παραγωγή στην γιγαντοοθόνη, όπου παρουσιάστηκαν οι πρώτοι 35 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ συνεχώς εμπλουτίζεται η λίστα του συνδυασμού από ικανά στελέχη.

Ακολούθησε ένα video με φωτογραφίες του υποψήφιου Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου και της οικογένειας του στο πάρκο της Κηφισιάς, ενώ παράλληλα η αφηγήτρια μας έδωσε στοιχεία για τη ζωή του αλλά και τον αγώνα του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Χαιρετισμό με βιντεοσκοπημένο μήνυμα απηύθυναν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος και ο ευπατρίδης και πρώην πρόεδρος Πολιτιστικού Κέντρου Γιάννης Μελάς.

Μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, ο κ. Θωμάκος ξεκαθάρισε, ότι θα είναι ένας ανεξάρτητος υποψήφιος με μια πολύ δυνατή ομάδα για την Κηφισιά, την Νέα Ερυθραία και την Εκάλη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Τα ωραία και μεγάλα δημιουργούνται από γενναίες αποφάσεις και σήμερα έχουμε την εμφάνιση της “Δύναμης Ελπίδας”, δύναμης, που εσείς οι πολίτες μας την δίνεται για να ξεκινήσουμε και ελπίδας, που εμείς όλοι θα την φέρουμε στην πόλη μας. Είμαστε η καλύτερη ομάδα και θέλουμε να μας εμπιστευτείτε, είμαστε ένας συνδυασμός ελεύθερος ανεξάρτητων προσωπικοτήτων που η συμμετοχή του καθενός και της καθεμιάς είναι ισότιμη. Όλοι συναποφασίσουμε και καταλήγουμε στις θέσεις μας και τις προτάσεις μας για την τοπική κοινωνία”.

Παράλληλα ο κ. Θωμάκος έδωσε το στίγμα του συνδυασμού και έθεσε το πλαίσιο των αρχών πάνω στο οποίο κινείται το πρόγραμμα και η υποψηφιότητα του: “Είμαστε συνδυασμός απόλυτα προοδευτικός και ριζοσπαστικός ως προς την νέα διοίκηση του Δήμου μας και ως προς τους πολίτες” και συνέχισε «… Διαφάνεια, Συμμετοχή, Καινοτομία, Αλληλεγγύη, Συνεργασία, Ειλικρίνεια, Ανεξαρτησία στην Αυτοδιοίκηση, Σεβασμός του δημόσιου χρήματος, σεβασμός στον πολίτη και δημόσιο ήθος είναι οι αρχές που θα ακολουθήσουμε προκειμένου να γυρίσουμε σελίδα στην πόλη μας…”

Επίσης ο κ. Θωμάκος τάχθηκε υπέρ των υπερκομματικών συνεργασιών τονίζοντας: “Θέλουμε την συνεργασία με όρους ανεξάρτητους. Δεν έχει σημασία στο Δήμο αν κάποιος είναι δεξιός ή αριστερός, σημασία έχει το τι μπορείς να κάνεις για τον άνθρωπο. Θέλουμε να μετρηθούμε με την μεζούρα της ανθρωπιάς και όχι του κομματισμού…”.

Να σημειώσουμε πως στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αυτοδιοίκηση” κ. Παναγιώτης Κανακάκης, ο υποψήφιος δήμαρχος κ .Νίκος Αναγνωστάτος, καθώς και εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοβουλίας Πολιτών κ. Δημήτρης Αγγελίδης, δείχνοντας με αυτό το τρόπο ότι οι τοπικές κοινωνίες είναι πέρα και πάνω από τα κόμματα.

Στο πλευρό του Γιώργου Θωμάκου βρίσκονται έμπειροι, οραματιστές, πνευματικοί και καινοτόμοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά. Όλοι μαζί σχεδίασαν ένα πρόγραμμα εφαρμόσιμο που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της πόλης.

Βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού αποτελούν: “….η κοινωνική πολιτική, η αυξημένη φροντίδα για τα παιδιά, η εξυπηρέτηση του πολίτη, η αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η καθαριότητα, η διαχείριση των απορριμμάτων, το πράσινο, το παρκινγκ, η ηλεκτροδότηση, η απελευθέρωση των πεζοδρομίων, η διασφάλιση ενός ομαλού και τοπικού κλίματος επιχειρηματικότητας, οι πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές, …”

Ιδιαίτερη έμφαση σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνδυασμού “Δύναμη Ελπίδας” θα δοθεί στην Αστική Ανάπτυξη με Οικονομικό τρόπο. Θα είναι η πρώτη φορά που σε τοπικό επίπεδο θα συνδυαστούν οι επιστήμες των οικονομικών, του marketing, των χρηματοοικονομικών, της δημόσιας διοίκησης , του χωροταξικού σχεδιασμού και του περιβάλλοντος προς όφελος του πολίτη. Όλα με σχέδιο και απολύτως μετρήσιμα.

Καινοτόμες ιδέες που δεν θα μείνουν στα χαρτιά είναι: “… Αναβίωση συνοικιακών συμβουλίων- Λειτουργία Επιτροπών Γειτονιάς, Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολίτη, Δημιουργία γραφείου Επιχειρηματικότητας, τοπικό Σύμφωνο Επιχειρηματικότητας, Δημιουργία Δημοτικού Κέντρου Φιλοξενίας Ηλικιωμένων…… και φυσικά ίδρυση ειδικού γραφείου χορηγιών για την εφαρμογή ευέλικτου προγράμματος εξεύρεσης χορηγιών ενίσχυσης των Πολιτιστικών, Αθλητικών και Εκπαιδευτικών σκοπών του Δήμου”.

Ο κ. Θωμάκος παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις του προγράμματος του για την Νέα Ερυθραία και την Εκάλη και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα Καλλικράτης:

“Θα δώσουμε την δυνατότητα στους πολίτες της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης με δημοψήφισμα να ερωτηθούν αν επιθυμούν ο δήμος να διεκδικήσει προς την κεντρική κυβέρνηση την αυτοτέλεια” είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, τόνισε: «Το αύριο του Δήμου μας, ξεκινά σήμερα. Δεν θα χαλαρώσουμε ποτέ. Τα πράγματα αλλάζουν στην πόλη μας. Έρχεται η αλλαγή. Θα νικήσουμε”.

Το πιο συγκινητικό είναι ότι μετά το τέλος της εκδήλωσης ο κόσμος δεν έφευγε. Ήθελε να συγχαρεί τον Γιώργο Θωμάκο και τους συνεργάτες του. Να τους σφίξει το χέρι. Να τους αγκαλιάσει!! Ο κόσμος διψάει για κάτι καινούργιο…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Advertisements