Ετικέτες

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

exof 1Τη δεύτερη συγγραφική τους προσπάθεια, με ιστορίες που προβλήθηκαν στην τηλεοπτικής τους εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» υπογράφουν οι βασικοί συντελεστές της εκπομπής, Χρίστος Βασιλόπουλος και Δημήτρης Πετρόπουλος, παρουσίασαν το βράδυ της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς.

vivl1(1)

Στις σελίδες του βιβλίου με τίτλο «Ένοχοι και Αθώοι», ο αναγνώστης θα διαβάσει τις άγνωστες πτυχές 23 ιστορικών γεγονότων, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Η διαγραφή των χρεών επί Σόλωνα, τα χαράτσια της Τουρκοκρατίας και η τιμωρία διεφθαρμένων πολιτικών, που επιβλήθηκε τις πρώτες δεκαετίες της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας, η κατάληψη της Ρόδου από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, που την πήρε από τους Ιωαννίτες ιππότες μετά από προδοσία. Βιογραφίες ανθρώπων, που πρωταγωνίστησαν στην εποχή τους και αρκετά ακόμη ιστορικά γεγονότα.

viv4

Γιατί πατρίδα μας όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δύο δημοσιογράφοι της εκπομπής, δεν είναι οι κάμποι και τα ψηλά βουνά, αλλά η ιστορία μας και οι άνθρωποι που την έγραψαν.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης ο οποίος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου μίλησε για το κεφάλαιο του βιβλίου που αναφέρεται στην Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τα εθελοντικά σώματα των Ελλήνων που είχαν ξενιτευτεί και επέστρεψαν για να θυσιαστούν για την ελευθερία της πατρίδας.

viv2

Στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν παρόντες ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Παναγιώτου, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό του Δήμου Κηφισιάς, Γιώργος Παπαδόπουλος και Λίλα Παπαδημητρίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αγγελική Βαλασοπούλου, Αντώνης Βάρδας, Ηλιάνα Στεφανάκου, Αγγελική Συνοδινού, Αικατερίνη Μουστάκη και δεκάδες βιβλιόφιλοι δημότες.

Advertisements