Ετικέτες

, , , , , , , , , ,

vivliothiki-drosini-kifisia 3

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, 6-8 μ.μ. θα συζητηθεί το ζήτημα των διαφορετικών προσεγγίσεων και των αμφισβητήσεων για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής σε Στρογγυλό Τραπέζι που θα γίνει στο πλαίσιο του Σεμιναρίου Ιστορίας (Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς,«Έπαυλη Δροσίνη»-Βιβλιοθήκη Δήμου, Oδός Αγ. Θεοδώρων & Κυριακού).

Στη συζήτηση -που γίνεται για πρώτη φορά σ’ αυτό το επίπεδο- θα λάβουν μέρος οι  ιστορικοί Βασίλης Μεϊχανετσίδη, Λάμπρος Μπαλτσιώτης, Δημήτρης  Χριστόπουλος, Χριστίνα Κουλούρη και Βλάσης Αγτζίδης. Το συντονισμό θα κάνει η ιστορικός  Ίρις Τζαχίλη.

Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου Ιστορίας που ακολουθεί στη συνέχεια, στο πλαίσιο του  “Ελεύθερου Πανεπιστήμου” του Δήμου Κηφισιάς,  έχει ως εξής:

-7 Μαρτίου:  «Η δράση και του πνευματικού κόσμου από την εποχή του Μεσοπολέμου της Κατοχής μέχρι τα  Δεκεμβριανά,  τον εμφύλιο και  το ταξίδι του πλοίου Ματαρόα», Νατάσα Μποζίνη, δημοσιογράφος

-21 Μαρτίου: «το φαινόμενο του φασισμού-ναζισμού. Σύγχρονες επιβιώσεις», Βασιλική Λάζου ιστορικός, Χρήστος Κεφαλής, Βλάσης Αγτζίδης, “Φασιστικοί “τόποι” στον δημόσιο λόγο -πολιτικό και λόγιο/διανοουμένων- του ελληνικού μεσοπολέμου” Βασίλης Μπογιατζής, ιστορικός.

-4 Απριλίου:  «Η πρόσληψη του αρμενικού ζητήματος στη σύγχρονη τουρκική κοινωνία»,   Κουήν Μινασιάν, εκπαιδευτικός

-2 Μαϊου: Αφιέρωμα στον Πόντο και στον πολύμορφο ελληνικό πολιτισμό της  Μαύρης  Θάλασσας, όπως τον  κατέγραψαν οι ερευνητές Δημήτρης Μαντζούρης (ΚΕΠΕΜ) και Νίκος Ζουρνατζίδης (Σέρρα).  Σχόλιο για την ιστορία: Αντώνης Παυλίδης, δρ. κοινωνιολογίας

-30 Μαϊου: Η αποκατάσταση του ελληνικού νεκροταφείου του Σισλί Κωνσταντινούπολης. Παρουσίαση από  τον Νίκο Μιχαηλίδη, προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ.

-13 Ιουνίου: «Το φαινόμενο του σταλινισμού και οι σταλινικές διώξεις»,  ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, με τη  συμμετοχή των Βασίλη Τσενκελίδη,  Βλάση Αγτζίδη, Στέργιου Μπούρα

από το http://www.typoskifisias.gr/2013-05-23-11-51-50/9905–l-r-

Advertisements