Ετικέτες

, , , , , , , , , ,

aenk giorth

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της ΑΕΝΚ για το 2014 με μεγάλη επιτυχία, σε μία σημαδιακή χρονιά, αφού βρίσκει την ομάδα στην Α1 κατηγορία, «κλείνοντας» παράλληλα 20 χρόνια ζωής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα παιδιά από τις ακαδημίες της ΑΕΝΚ, με τη βοήθεια των αθλητών της αντρικής ομάδας, να πραγματοποιούν κάποιες ασκήσεις επίδειξης στο κλειστό γήπεδο «Δ. Βικέλας» στις Αδάμες της Νέας Κηφισιάς.

Ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες, ενώ στη συνέχεια οι παίκτες της ομάδας που διαπρέπει στην πρώτη Εθνική παρουσιάστηκαν ένας- ένας ξεχωριστά και γνώρισαν την αποθέωση.

Φυσικά, το πιο μεγάλο χειροκρότημα γνώρισαν οι Μιχάλης Κακιούζης και Δημήτρης Μενουδάκος. Ο πρώτος λόγω της τεράστιας προσωπικότητάς του και ο δεύτερος λόγω της παρουσίας του στην ΑΕΝΚ από την ίδρυσή της.

Αφού ολοκληρώθηκε το πρώτο κομμάτι της εκδήλωσης, τον λόγο πήραν οι δύο πρόεδροι της ομάδας, ο Παναγιώτης Λατσούδας και ο Γιώργος Βαγγενάς.

Ο πρώτος, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΝΚ ευχαρίστησε άπαντες για όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία 20 χρόνια και κυρίως από το 2002 και έπειτα.

Όμως η ομιλία του έβγαλε και δύο ειδήσεις, αφού αρχικά τόνισε πως ήρθε ο καιρός να αποχωρήσει από την προεδρία, τονίζοντας όμως πως θα είναι πάντα κοντά στον σύλλογο.

Ενώ στη συνέχεια, ζήτησε από τον δήμαρχο Νίκο Χιωτάκη, αλλά και τους αντιδημάρχους και τους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου που έδωσαν το «παρών» να φτιάξουν ένα νέα γήπεδο.

Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε το Θεό που κατάφερε να δει την ΑΕΝΚ τόσο ψηλά και … προειδοποίησε πως δεν πρόκειται απλά για ένα πυροτέχνημα, καθώς η Νέα Κηφισιά ήρθε για να μείνει!

Το λόγο πήρε ο Γιώργος Βαγγενάς, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, ο οποίος αρχικά δήλωσε πως η χρονιά ξεκίνησε με προβλήματα, καθώς δεν υπήρχε η απαιτούμενη εμπειρία, όμως τα κατάφεραν αγώνα με τον αγώνα.

Υποστήριξε βέβαια πως ακόμα η χρονιά δεν έχει ολοκληρωθεί και τόνισε πως η ΑΕΝΚ κατάφερε να διαψεύσει πολλούς που έβλεπαν δυσοίωνο το μέλλον της, ενώ ευχαρίστησε τον κύριο Λατσούδα, τον κόσμο και τους παίκτες για τη φετινή πορεία.

Σε αυτό το σημείο ακολούθησε η βράβευση του καθηγητή Στέφανου Μπίρδα, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται με την ΑΕΝΚ και κυρίως τις ακαδημίες της, από το 1994, όταν και ξεκίνησε η διαδρομή της από το ανοιχτό γήπεδο του 3ου λυκείου Νέας Κηφισιάς.

Ο κύριος Μπίρδας, ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε όλα τα ιδρυτικά στελέχη που πριν από 20 χρόνια δημιούργησαν μία ομάδα που έφτασε τώρα να αποτελεί ένα μικρό ή μεγάλο θαύμα.

Επιπλέον, ευχαρίστησε και τους γονείς που δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην ΑΕΝΚ με το να αφήνουν τα παιδιά τους στα τμήματα του συλλόγου και ολοκλήρωσε λέγοντας πως δεν είναι προπονητής, απλά ένας δάσκαλος που παίρνει χαρά από το χαμόγελο των παιδιών.

Στη συνέχεια, βραβεύτηκαν μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου, οι οποίοι αρίστευσαν στις τάξεις τους, όντας παράλληλα αθλητές της ΑΕΝΚ.

Κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων, μίλησε στον κόσμο και ο δήμαρχος, κύριος Νίκος Χιωτάκης,  ο οποίος αρχικά υποστήριξε πως είναι μεγάλη τύχη για την Κηφισιά να έχει τέτοιους παράγοντες.

Επίσης έδωσε συγχαρητήρια στον Ηλία Παπαθεοδώρου για την εκπληκτική ομάδα που έχει δημιουργήσει, αλλά έδωσε και υπόσχεση για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί νέο κλειστό γήπεδο.

Εξάλλου, ο Νίκος Χιωτάκης τόνισε πως η εκτόξευση της ΑΕΝΚ ξεκίνησε με τη δημιουργία του κλειστού «Δ. Βικέλας» το 2003 και πως κάθε ομάδα που θέλει να πάει ψηλά και να πρωταγωνιστεί, οφείλει να έχει το δικό της γήπεδο.

Μετά και από τις βραβεύσεις, ακολούθησε το κομμάτι της κοπής της πίτας, αφού πρώτα την ευλόγησε ο πατέρας Κωνσταντίνος και στο τέλος όλοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά με ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

από το http://www.typoskifisias.gr/2013-05-23-11-48-39/9975-2014-02-23-10-35-20

Advertisements