Ετικέτες

, , , , , , , , , , , , , ,

ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Το Σάββατο 22/2/14, οι Παλαιοί Πρόσκοποι της Κηφισιάς έκοψαν την πίτα τους στο εστιατόριο ‘’ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ’’ στην Νέα Ερυθραία στις 20.00. Όπως αναμενόταν ήταν μεγάλη η προσέλευση, όχι μόνο των μελών, παλαιών Κηφισιωτών προσκόπων, αλλά και των φίλων της ενώσεως. Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε συνεστίαση και τιμήθηκε η «Ημέρα Σκέψεως». Πρέπει να θυμίσουμε ότι οι Παλαιοί Πρόσκοποι της Κηφισιάς αποτελούν έναν από τους καλύτερους πυρήνες παλαιών προσκόπων στην Ελλάδα.

Αναμενόμενο βέβαια σε έναν τόπο όπου ήδη πριν το 1950 είχε προλάβει να «οργανωθεί προσκοπικά» και πολλοί Κηφισιώτες πύκνωναν τις τάξεις του προσκοπικού κινήματος. Σήμερα, πάνω από έξι δεκαετίες αργότερα, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Κηφισιάς, με Πρόεδρο τον παλαιό Κηφισιώτη και παλαιό πρόσκοπο Γιάννη Διονυσιώτη και Γενικό Γραμματέα τον παλαιό πρόσκοπο Νίκο Κυπραίο, η ένωση των παλαιών προσκόπων αποτελεί ένα διαμαντάκι για την Κηφισιά.

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Κηφισιάς έχει δημιουργήσει ένα υπέροχο στέκι στη Νέα Κηφισιά, στον παράδρομο της Εθνικής Οδού, στον όμορφο χώρο που τους παραχώρησε ο Δήμος Κηφισιάς, εκεί που ήταν παλαιά το πολιτιστικό κέντρο το οποίο καταστράφηκε από τον σεισμό του 1999. Αξίζει να το επισκεφθείτε. Έχει και μία υπέροχη βιβλιοθήκη, πέραν του ότι ένα ωραίο καφεδάκι μέσα στα πεύκα είναι ανάσα ζωής.

Ήταν μια αληθινά προσκοπική και σεμνή συνάντηση αυτή που έγινε το Σαββατόβραδο, όπου ακούστηκαν προσκοπικά τραγούδια, υπό τον ήχο της μουσικής του Μαέστρου και μέλους της ένωσης Φ. Χίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, ως παλαιοί πρόσκοποι της Κηφισιάς, ο Δήμαρχος Κηφισιάς  Νίκος Χιωτάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Παναγιώτου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Αναγνωστάτος, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Καλός, ο συμπαθής σε όλη την πόλη δημοσιογράφος της εφημερίδας «Κηφισιά» Μιχάλης Τράνακας και πολλοί άλλοι  «επώνυμοι» καλεσμένοι από την πόλη μας.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν παλαιοί πρόσκοποι για την προσφορά τους στην ένωση και τον προσκοπισμό, με το μετάλλιο των Παλαιών Προσκόπων. Μεταξύ των άλλων τιμήθηκε και ο εξαιρετικός άνθρωπος και σεμνός συμπολίτης μας, ο Μίμης Παπαδόπουλος, ο οποίος βοήθησε ιδιαίτερα στην δημιουργία της Λέσχης της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κηφισιάς στη Νέα Κηφισιά.