Ετικέτες

, , , , , , , , , ,

bicycle path

Εγκρίθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων ο ποδηλατικός άξονας Φαληρικός όρμος – Κηφισιά και συγκεκριμένα το τμήμα Γκάζι -Κηφισιά, οπότε πλέον, δρομολογούνται οι διαδικασίες για να δημοπρατηθεί και αυτό το κομμάτι. Το νότιο τμήμα, η διαδρομή Φάληρο – Γκάζι, δημοπρατήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου και βγήκε προσωρινός μειοδότης.

Οι περισσότεροι δήμοι απ’ όπου αναμένεται να περνάει ο ποδηλατόδρομος –της Ν. Ιωνίας, της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου, του Ηρακλείου- είχαν ήδη δώσει τις εγκρίσεις τους για να προχωρήσει το έργο.

Το συνολικό μήκος του ποδηλατόδρομου Κηφισιά – Φαληρικός Όρμος έχει μήκος 27 χιλιόμετρα ενώ το βόρειο τμήμα του ποδηλατόδρομου Γκάζι – Κηφισιά θα είναι 16 χιλιόμετρα. Θα διέρχεται από τους σταθμούς Μοναστηράκι, Ομόνοια, Βικτώρια, Περισσός, Πευκάκια, Ν.Ιωνία, Ηράκλειο, Ειρήνη, Μαρούσι, ΚΑΤ, Κηφισιά. Στο τμήμα όπου ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) είναι υπόγειος (Αττική – Βικτώρια – Ομόνοια – Μοναστηράκι) θα περνάει από την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου και έπειτα από την οδό Αθηνάς.

Μεγάλο μέρος του θα κατασκευαστεί παράλληλα με τις γραμμές του τρένου και θα συμβάλει δραστικά στην ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών που κάνουν μεγάλες μετακινήσεις με το ποδήλατο και σήμερα αναγκάζονται να ποδηλατούν σε μεγάλες λεωφόρους.