Ετικέτες

, , , , , , , , , , , , , ,

frank-ze-paul

Τη… μοίρα της πλειονότητας των καταστημάτων στις μεγάλες εμπορικές πιάτσες της Αθήνας, ακολουθεί τελικά και το πρώην κατάστημα της Louis Vuitton στην «καρδιά» της Κηφισιάς, το οποίο θα μετατραπεί και αυτό σε …φούρνο, έστω κι αν πρόκειται για γαλλική boulangerie πολυτελείας.

Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γνωστή αλυσίδα Paul, η οποία διαθέτει αυτή την στιγμή δύο καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Πανεπιστημίου και την Γλυφάδα θα λειτουργήσει το πρώτο της κατάστημα στα βόρεια προάστια, εκεί όπου στεγαζόταν η Louis Vuitton μέχρι και το περασμένο φθινόπωρο- οπότε και ο γαλλικός οίκος αποφάσισε να κλείσει το κατάστημά του στη μεγαλύτερη εμπορική πιάτσα των βορείων προαστίων.

Η αλυσίδα Paul  θα καταβάλλει ενοίκιο στα πέριξ των 15.000 ευρώ μηνιαίως, μίσθωμα το οποίο, όπως επισημαίνουν μεσίτες της περιοχής, θεωρείται ικανοποιητικό, δεδομένης της θέσης του καταστήματος στο καλύτερο εμπορικό σημείο της πόλης.

Η αλυσίδα Paul, με ιστορία από το 1889 στο Παρίσι, θεωρείται αυτή την στιγμή μία από τις φημισμένες αλυσίδες αρτοζαχαροπλαστείων της Γαλλίας, απ’όπου έρχονται μάλιστα και όλες οι πρώτες ύλες των προϊόντων και της ελληνικής αγοράς, πλήν των ελληνικών φρούτων και λαχανικών, ενώ στην Κηφισιά, το νέο της κατάστημα θα ανοίξει τον ερχόμενο Μάιο.

Να θυμίσουμε εδώ ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Louis Vuitton Ηellas είχε αποφασίσει να κλείσει το κατάστημά της στα βόρεια προάστια -πέραν φυσικά του ότι πλέον πολλές από τις πελάτισσές της είναι ξένες τουρίστριες που διαμένουν στα 5άστερα ξενοδοχεία του Συντάγματος- ήταν και το γεγονός ότι πολλά από τα καταστήματα ένδυσης/ υπόδησης του πρόσφατου παρελθόντος αντικαταστάθηκαν από εστιατόρια, καφέ και μπάρ υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ενδεικτικά αναφέρεται εδώ ότι σε απόσταση «αναπνοής» από το νέο Paul λειτουργεί ένας ακόμη φούρνος πολυτελείας από τον Μαραθώνα, με την επωνυμία «Chryssinas», ενώ πολλά από τα καταστήματα που αποτελούσαν στο πρόσφατο, προ κρίσης, παρελθόν σημεία- κατατεθέν (βλ. Carouzos) μετατράπηκαν επίσης σε καφέ.

Σημειωτέον ότι πολλοί φορείς της περιοχής και ακόμη και ο ίδιος ο δήμαρχος της Κηφισιάς, έχουν υποστηρίξει αρκετές φορές ανοικτά ότι η μετατροπή των καταστημάτων από εμπορικά, σε καταστήματα πρόχειρου φαγητού, σε πολλές πόλεις, μακροπρόθεσμα οδηγεί στην υποβάθμιση των εμπορικών τους κέντρων.

από το http://www.typoskifisias.gr/news/10119–louis-vuitton—–paul—-

Advertisements