Ετικέτες

, , , , , , , , , , , , , , ,

metro ifisia epektasi

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» κ. Χρήστο Τσίτουρα, είχαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Τηλέμαχος Τσιλιγκίρης, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανεξάρτητοι Δημότες», Βασίλης Βάρσος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Σπύρος Μούρκος και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας, Παντελής Καρακατσάνης και ζήτησαν την υπόγεια επέκταση της γραμμής του Μετρό μέχρι τη Νέα Ερυθραία.

Ένα αίτημα που είχε διατυπωθεί και στο παρελθόν από τους πρώην Δήμους, Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας.

Ο κ. Τσίτουρας άκουσε με προσοχή τις θέσεις του Δήμου Κηφισιάς και δεσμεύθηκε να ερευνήσει με τις υπηρεσίες της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» το θέμα και να απαντήσει.

Με την ευκαιρία της συνάντησής, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης δήλωσε: «Ευχαριστούμε τη Διοίκηση της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» για την καλή συνεργασία. Η επέκταση της γραμμής του Μετρό είναι πρώτιστη προτεραιότητα μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου. Με τον κ. Τσίτουρα συζητήσαμε τη δυνατότητα ένταξης στον προσεχή σχεδιασμό των επεκτάσεων των γραμμών του Μετρό, γραμμής που θα εξυπηρετεί και το Δήμο Κηφισιάς. Η λειτουργία της, αναμένεται να εξυπηρετήσει χιλιάδες επιβάτες καθημερινά και  θα αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά το εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας».

Εμείς πρέπει να επισημάνουμε μόνον ότι αν δεν θα έχει προβλεφθεί , ήδη πριν την αποπεράτωση του πραγματικά πολύτιμου έργου όποτε και αν αυτό γίνει, από την αρχή λειτουργία σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων, η Νέα Ερυθραία θα καταστραφεί ολοκληρωτικά.

Όλα τα βορειότερα προάστια θα σταθμεύουν σχεδόν μέσα στα σπίτια των Ερυθραιωτών. Τα έχουμε δει και σε άλλες περιοχές όπου λειτούργησε σταθμός μετρό χωρίς πριν να έχει υπάρξει πρόβλεψη για τα πάρα πολλές εκατοντάδες αυτοκίνητα.

Το ίδιο ισχύει και για τον σταθμό του μετρό στο ύψος του ΑΟΚ στο Στροφύλι που προβλέπεται πριν την Νέα Ερυθραία. Θα καταστραφεί όλο το Στροφύλι. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Advertisements