Ετικέτες

, , ,

bus3

Με την τιμητική συνοδεία πλοίων του Πολεμικού μας Ναυτικού κατέπλευσε αλλά και αναχώρησε σήμερα το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο του Αμερικανικού Ναυτικού USS “George H.W.Bush” (CVN-77) και το συνοδό του πυραυλοφόρο καταδρομικό USS “Philippine Sea” (CG-58), που στο πλαίσιο αυτό είχαν την ευκαιρία να συνεκπαιδευτούν σε μία μίνι διάρκειας, αλλά σημαντική ελληνοαμερικανική ναυτική συνεργασία.

bus2

Σύμφωνα με το ΓΕΝ, σήμερα το πρωί που απέπλευσαν από το Φαληρικό όρμο και το λιμάνι του Πειραιώς τα δύο Αμερικανικά πολεμικά, με κατεύθυνση προς Νότο, τα συνόδευε η φρεγάτα του Ελληνικού Στόλου «ΕΛΛΗ» (F-450). Τα τρία πλοία κατά τον πλου τους προς Νότο είχαν ολιγόωρη συνεκπαίδευση επί τεχνικών ναυτικών αντικειμένων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου πελάγους. Αντίστοιχη συνεκπαίδευση, αλλά με αντίθετη κατεύθυνση, προς Βορρά, είχε επίσης πραγματοποιηθεί στις 4 του μηνός, όταν τα Αμερικανικά πολεμικά τα συνόδευε η φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ» (F-4), με την οποία επίσης συνασκήθηκαν για λίγες ώρες.

από το http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%BF-george-h.w.bush-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Advertisements