ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ

Αξιότιμες αναγνώστριες και αξιότιμοι αναγνώστες

Τα Κηφισιώτικα Νέα από σήμερα, 10 Μαρτίου του 2014, αναστέλλουν την λειτουργία τους. Θα είναι ίσως και πάλι, εν καιρώ, κοντά σας με νέα διαδικτυακή μορφή και νέο επιτελείο.

Ο λόγος για την προσωρινή μας αναστολή λειτουργίας είναι η αποχώρηση κάποιων από την ομάδα μας, με αποτέλεσμα να απαιτείται η αντικατάστασή τους, κάτι που προς το παρόν δεν είναι εύκολο.

Η λειτουργία του Κηφισιώτικου blog μας δεν υπήρξε κάτι εύκολο, τουλάχιστον όχι τόσο, όσο μοιάζει. Έχουμε κάνει περισσότερες από 3.700 αναρτήσεις στους περίπου 14 μήνες λειτουργίας μας και το Κηφισιώτικο αναγνωστικό μας κοινό, μας έχει τιμήσει με περισσότερες από 110.000 επισκέψεις.

Η λειτουργία μας όλο αυτό τον καιρό στηρίχθηκε στην εθελοντική προσφορά κάποιων ανθρώπων που από πλευράς ιδεολογίας, έκαναν χόμπυ. Το έκαναν όμως με άκρως επαγγελματικό τρόπο (δεδομένης και της ύπαρξης σχετικής επαγγελματικής εμπειρίας), κάτι που φαίνεται από την εμφάνιση των αναρτήσεών μας και από τον αριθμό των επισκέψεων, που είχε το blog μας σε συντομώτατο χρόνο.

Κάθε ανάρτηση απαιτούσε χρόνο επαρκή για την πλοήγηση στο «νέφος» και την ιχνηλάτηση της ανάρτησης, αφού ασχοληθήκαμε με την αναδημοσίευση όλων όσων αναρτώνταν στο «νέφος» και σχετίζονταν με την Κηφισιά. Απαιτούσε χρόνο και για την εύρεση της κατάλληλης φωτογραφίας, δεδομένου ότι δώσαμε βάρος στην εικόνα, διότι το διαδίκτυο το επιβάλλει. Χρόνος απαιτήθηκε για κάθε μικρό πραγματάκι, ακόμα και για την επιλογή κάθε φορά των απαραίτητων tags, γιατί επιλέξαμε να λειτουργούμε δίνοντας βάρος στην λεπτομέρεια.

Η λειτουργία του blog Κηφισιώτικα Νέα απαιτούσε και μία διαρκή παρουσία, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στην ταχύτητα της ενημέρωσης, η οποία αποτελεί sine qua non προϋπόθεση για μία σοβαρού επιπέδου παρουσία στο διαδίκτυο.

Κατά συνέπειαν, απαιτούνται για την ομάδα σύνταξης κατ’ ελάχιστον μισή ντουζίνα άνθρωποι, οι οποίοι να έχουν την απαραίτητη γνώση και το αναγκαίο μεράκι.

Επιπλέον απαιτείται να συμμερίζονται την κοινή μας αρχή περί της «Ελληνικής αισθητικής», η οποία ΠΡΕΠΕΙ να διέπει το ταξίδι με τη «διαδικτυακή μας βέσπα», που επιμένει να μην έχει κίτρινο χρώμα.

Με δεδομένο ότι είναι αδύνατη πλέον η στελέχωσή μας με επαρκή αριθμό φίλων συντακτών που να αποδέχονται την αισθητική αυτή, κάτι που δεν διαπραγματευόμαστε ούτε για μία ημέρα, αναστέλλουμε την λειτουργία μας και θα επανέλθουμε ίσως εν καιρώ με άλλη διαδικτυακή μορφή και πιθανώς με περισσότερο επαγγελματική σύνθεση, αφού η λέξη «χόμπυ» για μας σημαίνει τρόπο του σκέπτεσθαι και όχι τρόπο λειτουργίας της σελίδας μας.

Ευχαριστούμε θερμά
1. τους αναγνώστες μας, που μας αγκάλιασαν με αγάπη και μας επέτρεψαν να χαρούμε το κοινό μας διαδικτυακό ταξίδι στην ομορφιά της ενημέρωσης για  τη ζωή μίας ιστορικής πόλης σαν την Κηφισιά.
2. τους συντάκτες όλων των αναρτήσεων που αναδημοσιεύσαμε, πάντα με πηγή και link, σύμφωνα με τις αρχές μας.
3.  τα μέσα εκείνα που δημοσίευσαν, έντυπα ή ηλεκτρονικά, την πνευματική εργασία των ανωτέρω συντακτών.
4.  τους συντάκτες της ομάδας μας, είτε για την σύνταξη και ανάρτηση πρωτογενών άρθρων, είτε για την επαναδημοσίευση άρθρων άλλων συντακτών.
5.  την πλατφόρμα wordpress.com που μας φιλοξένησε τόσο καιρό.

Από την αρχισυνταξία

Η εικόνα της ανάρτησής μας είναι από το ΒΗΜΑ, όπου συνόδευσε άρθρο με τίτλο «Οι μεταμφιέσεις του λαϊκισμού» και είναι σκίτσο του ρουμάνου καλλιτέχνη Μιχάι Ιγκνάτ, το οποίο παρουσιάστηκε στην διεθνή έκθεση γελοιογραφίας, στη Ρόδο. 

Advertisements