Ετικέτες

,

ΚΙΤΡΙΝΗ ΒΕΣΠΑ

Κατά την πάγια τακτική που ακολουθούμε εδώ και ένα χρόνο περίπου, που υπάρχουμε ως ομάδα ανθρώπων – παρέα των Κηφισιώτικων Νέων, με εξαίρεση τις αναρτήσεις που θεωρούμε προσβλητικές ή έχουσες περιεχόμενο το οποίο προσβάλλει προσωπικά ή οικογενειακά ζητήματα, αναρτούμε ό,τι βρίσκουμε να αναρτάται στο «νέφος» ή να γράφεται εντύπως και να έχει σχέση με την Κηφισιά, από lifestyle και ιστορία μέχρι πολιτική και αθλητισμό.

Έχουν υπάρξει αναρτήσεις που θίγουν «περίεργα» ζητήματα κι έχουν γραφεί τέτοια κομμάτια που έχουν σχέση με την Κηφισιά και τους ανθρώπους της. Πολλοί δεν τα έχουν δει. Εμείς τα είδαμε και σε μικρά μέσα επικοινωνίας, όπως και σε μεγάλα. Ουδέποτε όμως αυτά βρήκαν χώρο στο δικό μας ηλεκτρονικό μέσο, γιατί δεν είναι του ύφους μας.

Συνήθως όλοι όσοι αναρτούμε στα Κηφισιώτικα Νέα, θυμόμαστε να κάνουμε μία απαραίτητη εισαγωγή σε «καυτά» κομμάτια, αν και συνήθως δεν επιλέγουμε να τα αναρτήσουμε. Κάποιοι από εμάς, αναρτώντας, μερικές φορές λησμονούν την εισαγωγή και αναφέρουν μόνον την πηγή και βάζουν το link. Δεν είναι το καλύτερο να ξεχνάς κάτι τέτοιο, ειδικά σε προεκλογική περίοδο, όπου υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθούμε ως υιοθετούντες φρασεολογία, η οποία δεν ανήκει στο δικό μας ύφος.

Όμως δεν είμαστε επαγγελματίες, αλλά παρέα ανθρώπων, που αγαπούν την Κηφισιά και αναρτούμε θέματα, ο καθένας στον τομέα που αγαπά. Με την συγκεκριμένη αγάπη προς την Κηφισιά και το ηλεκτρονικό μέσον που χρησιμοποιούμε για να την εκφράσουμε, ουδέποτε εμπλέκουμε προσωπικά ζητήματα ή εκθέτουμε θέματα που συναντήσαμε στον ιδιωτικό μας βίο. Ουδείς εξ ημών κι ελπίζουμε ότι τούτο γίνεται αντιληπτό από όλους. Μάλλον γίνεται αντιληπτό γιατί σε ένα χρόνο και κάτι, έχουμε  110.000 κλικ και στην αρχή δεν είχαμε πολλά. Όχι κακά για ένα απλό τοπικό blog.

citizen-journalism 33

Δεν ψάχνουμε την καυτή είδηση, γιατί είμαστε χομπίστες, προσφέροντας δωρεάν ενημέρωση και ουδείς εξ ημών εργάζεται ή επισκέπτεται πάνω από μία φορά το χρόνο, διαφημιστική εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Επίσης δεν εισπράττουμε ένα ευρώ από το blog μας.

Συνήθως σε «καυτά» θέματα προσθέτουμε μία εισαγωγή του ύφους «αναρτούμε το θέμα ως έχει και το θέτουμε υπό την κρίση των αναγνωστών μας, οι οποίοι έχουν νου και γνώση και μπορούν να κρίνουν». Όταν αυτή η εισαγωγή λείπει, αποτελεί παράλειψη και προσπαθούμε να μην συμβαίνει. Ουδέποτε επιλέγουμε προσβλητικό ύφος. Ο σκοπός δεν αγιάζει το μέσον. Ποτέ για μας.

Επίσης δεν τείνουμε να πλέκουμε σενάρια στο μυαλό μας. Συνήθως αυτό οδηγεί σε εσφαλμένες κρίσεις και μπορεί να ζημιώσει όποιον επιδίδεται σε τέτοιου είδους πλεκτική κι είναι κρίμα.

Κηφισιώτικα Νέα